Αίτημα Τριτέκνων Πιερίας




Το Δ.Σ του συλλόγου μας παρέδωσε κείμενο - αίτημα   στον υποψήφιο δήμαρχο Χ.Γιαννούλη με αφορμή την συνάντηση που είχε μαζί του:

"Στην  διαμόρφωση ενός σύγχρονου δήμου στον οποίο θα προωθείται έμπρακτα η κοινωνική αλληλεγγύη και θα κατοχυρώνεται ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους τους πολίτες  μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο δήμος θα πρέπει να εντάξει   και τις πολιτικές στήριξης τής οικογένειας.
Οι πενταμελείς οικογένειες, αδιαμφισβήτητα, αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της  κοινωνίας και διαδραματίζουν σοβαρό ρόλο σε σχέση με τη διατήρηση των δημογραφικών ισορροπιών στον τόπο μας, δεδομένου ότι είναι ιδιαίτερα ευάλωτες και εκτεθειμένες στον κίνδυνο της φτώχειας
O σύλλογός μας, στην προσπάθεια που καταβάλει για την οικονομική υποστήριξη των τρίτεκνων οικογενειών, επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να ζητήσει την ουσιαστική στήριξή σας μέσω της εφαρμογής μιας Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου  που οραματίζεστε
Ζητούμε πέρα από τα άλλα κοινωνικά μέτρα που θα λάβετε προς ενίσχυση όλων των πολιτών, να εξετάσετε και τα παρακάτω:
·         Την απαλλαγή των  τριτέκνων από τα Δημοτικά Τέλη με ετήσιο εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ. Πάνω από αυτό το εισόδημα έχουν μείωση 50%.
·         Την απαλλαγή από τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς με εισόδημα μέχρι 55.000. Πάνω από αυτό καταβάλλουν το 60% των τροφείων.
·         Την μείωση (50%) ή και την απαλλαγή των τριτέκνων από τα τροφεία των Παιδικών Σταθμών».
·         Την παροχή κάρτας πολιτισμού που θα αφορά πολιτιστικές  εκδηλώσεις του Δήμου (Φεστιβάλ Ολύμπου)
·         Την μείωση κατά 50% των διδάκτρων στο Δημοτικό Ωδείο
·         Το 10% των προκηρυσσόμενων θέσεων σε προγράμματα μερικής απασχόλησης να δίνεται στους γονείς των πολυμελών οικογενειών"
                                                                        Το Δ.Σ του συλλόγου



      Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Χρήστος Γιαννούλης δεσμέυτηκε για την έμπρακτη στήριξη κάθε οικογένειας του Δήμου Κατερίνης, μέσα από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής και δράσεων αλληλεγγύης που θα  εφαρμόσει ο «Άλλος Δρόμος» ως δημοτική αρχή,  κατά τη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο, με μέλη κι  εθελοντές του Συλλόγου Τριτέκνων Πιερίας "Όλυμπος",

"Οι πολυμελείς οικογένειες δικαιούνται μια δημοτική αρχή που να φροντίζει για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και να προστατεύει το εισόδημά τους, λαμβάνοντας ειδική μέριμνα για τη μείωση αλλά και απαλλαγή σε ορισμένες περιπτώσεις από τα δημοτικά τέλη.
Ο Δήμος Κατερίνης δεν πρέπει να είναι αμέτοχος στην προσπάθεια για τη διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για όλους τους πολίτες, εφαρμόζοντας συγκεκριμένες πολιτικές στήριξης της οικογένειας», τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννούλης.
 Ο «Άλλος Δρόμος για τον Δήμο Κατερίνης» θέτει ως πρώτη και βασική προτεραιότητα τη συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς και τις εθελοντικές οργανώσεις για τη δημιουργία ενός δικτύου προστασίας όλων των πολιτών που κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό, ώστε κανείς πολίτης να μην αισθάνεται μόνος."
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου