Τη μείωση των δημοτικών τελών ζήτησε ο σύλλογος τρίτεκνων

Με 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε χθες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης, απόντος τους δημάρχου Σάββα Χιονίδη αλλά παρουσία του προέδρου  Χάρη Δαμπλια και μελών του  συλλόγου  τρίτεκνων Πιερίας. Τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη του συλλόγου παραβρέθηκαν προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους στο σώμα αναφορικά με την πολιτική της διοίκησης του δήμου για
δημοτικά τέλη. Στην οικονομική επιτροπή που συνεδρίασε χθες το πρωί αποφασίστηκε να παραμείνουν σταθερά ως έχουν τα δημοτικά τέλη ενώ δεν λήφθηκε  καμία περαιτέρω απόφαση για τις τρίτεκνες οικογένειες.
Πρόταση για μείωση  για τους τρίτεκνους 20%
Η εισήγηση της αντιδημάρχου κ. Μπατάλα - Τζουμέρκα ήταν να υπάρξει μείωση της τάξης του 20% με εισοδηματικό κριτήριο τις 15 χιλιάδες ευρώ.
Ο πρόεδρος του συλλόγου τρίτεκνων
Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δάμπλιας τόνισε ότι ο νόμος 4368 δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να μειώσουν  μέχρι και 50% η και να απαλλάξουν από δημοτικά τέλη και φόρους άπορους, ΑΜΕΑ πολύτεκνους, τρίτεκνους μονογονεϊκές οικογένειες και μακροχρόνια ανέργους μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβούλιου.
Η κα Χαιλατζίδου ρώτησε εάν το εισοδηματικό κριτήριο είναι το ίδιο και για τους πολύτεκνους και γιατί η πρόταση αύτη δεν συζητήθηκε στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, όπου ο Άλλος Δρόμος έκανε πρόταση για έκπτωση στους τρίτεκνους η οποία όπως είπε η κα Χαιλατζίδου δεν έγινε αποδεκτή.
Η αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι το ποσοστό έκπτωσης για τους πολύτεκνους είναι 30 τις εκατό και απαλλαγή 20% για τους τρίτεκνους.
Ο Άλλος Δρόμος
Η κα Χαιλατζίδου επεσήμανε ότι η πρόταση του συνδυασμού είναι να ισχύσουν τα ίδια κριτήρια για πολύτεκνους και τρίτεκνους, ασκώντας παράλληλα κριτική σε επιλογές της διοίκησης στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Η Νέα Εποχή
Ο  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Εποχή κ. Νίκος Μακρίδης  πρότεινε όσοι έχουν πάνω από δυο παιδιά, να έχουν την  μείωση  και πρόσθεσε πως θα πρέπει " να κοιτάξουμε όλες τις ευπαθείς ομάδες, όχι μονό με τη μείωση των δημοτικών τελών". Σε ότι άφορα τα οκτάμηνα υπογράμμισε ότι είναι πολύς κόσμος που χρειάζεται εργασία και επεσήμανε ότι είναι προτιμότερο να εναλλάσσονται παρά να παρατείνεται  η διάρκεια αυτών που είναι μέχρι τώρα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση
Ο κ. Ανανιάδης από την πλευρά του πρότεινε την πλήρη στις άπορες οικογένειες σε άτομα με αναπηρία άνω του 67 καθώς και στις τρίτεκνες πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες. Την απαλλαγή στο 50% όσων είναι μακροχρόνια άνεργοι.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Κυριακίδης πρότεινε την εξομοίωση τρίτεκνων και πολυτέκνων αλλά με εισοδηματικά κριτήρια, όπως επίσης των ΑΜΕΑ και των άλλων ευπαθών ομάδων.
Τοποθετήσεις έκαναν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ντούρος και Βαϊνάς για την διαχείριση  των απορριμμάτων και την λειτουργία του ΧΥΤΑ
Δημοτικά τέλη σύλλογος τρίτεκνων Δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης Σάββας ΧιονίδηςΟικονομική Επιτροπή Άτομα με αναπηρία
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 
http://www.olympiobima.gr/ti-meiosi-ton-dimotikon-telon-zitise-o-syllogos-triteknon

1 σχόλιο:

  1. ΧΑΙΡΕΤΕ; Χρειάζεσαι δάνειο?
    Παρέχουμε όλους τους τύπους δανειακών υπηρεσιών: Προσωπικό δάνειο, Επιχειρηματικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο, αυτόματο δάνειο, δάνειο ενοποίησης χρέους, δάνειο για την εξόφληση των λογαριασμών σας και πολλά άλλα.

    Χρειάζεστε δάνειο για τη χρηματοδότηση του έργου σας;
    Μπορούμε να σας υποστηρίξουμε με δάνειο για την εκτέλεση των έργων σας, όπως: την κατασκευή σπιτιών, γραφείων, αγροκτημάτων, καθώς και τη χρηματοδότηση των ταξιδιωτικών σας έργων, της εταιρείας σας ή ενός έργου για το οποίο χρειάζεστε εξωτερική χρηματοδότηση.

    Χρειάζεστε ένα επενδυτικό ταμείο;
    Μπορούμε να επενδύσουμε στα μεγάλα έργα σας. Αυτό προορίζεται για εταιρείες που αναζητούν επενδυτές να χρηματοδοτήσουν τα ερευνητικά τους έργα, έργα ακινήτων, εξαγορές και άλλες επιχειρηματικές ανάγκες.

    ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΩΡΑ !!!
    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτής της διεύθυνσης email: novaglobalfinances@gmail.com

    Τι προσφέρουμε;
    Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου. Προσφέρουμε τόσο εξασφαλισμένα όσο και μη εξασφαλισμένα δάνεια, και επίσης μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια με πολύ λογικό επιτόκιο. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

    Μπορούμε να βοηθήσουμε!
    Η NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES είναι η θυγατρική ενός από τους ισχυρότερους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Ευρώπη και παγκοσμίως με μεγάλο κεφάλαιο. Επιδιώκουμε μια στρατηγική παρουσίας όπου βρίσκεται η ανάπτυξη, συνδέοντας τους πελάτες με τις ευκαιρίες που δημιουργεί, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, τις οικονομίες που ευδοκιμούν και τα άτομα να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Έχουμε διαπραγματευτεί εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε δώσει αμέτρητα δάνεια στην εποχή μας .

    Στείλτε αίτημα δανείου τώρα !!!
    Όνομα: Camilla Karlsen (αξιωματικός του κέντρου δανείων)
    Email επικοινωνίας: novaglobalfinances@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή