Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ (ΤΕΒΑ)
                                                                       
                                                                                                                    Αθήνα 4/3/2016

Η ΟΠΟΤΤΕ διαμαρτύρεται για το πρόγραμμα  Επισιτιστικής  βοήθειας (ΤΕΒΑ), όσον αφορά στις ποσότητες διανομής, οι οποίες, τώρα τουλάχιστον είναι ιδιαίτερα μικρές και δεν ακολουθούν την αρχή της αναλογικότητας αφού, για παράδειγμα ένα άτομο που συμμετέχει στο πρόγραμμα παίρνει την ίδια ποσότητα με πενταμελή οικογένεια με τρία προστατευόμενα παιδιά.
Ενδεικτικά αναφέρουμε, πως η πενταμελής οικογένεια παίρνει ½ κ.  φακές 2 κ. μακαρόνια, 1κ. ζάχαρη,1 σαμπουάν, 1 οδοντόκρεμα, 1.5κ. απορρυπαντικό και 1 κ. γενικού καθαρισμού.
Επίσης, σημειώνουμε πως η δραστική μείωση των δικαιούχων οφείλεται και στο γεγονός ότι στο συνολικό εισόδημα (7.200 ευρώ για πενταμελή) υπολογίζεται και το οικογενειακό επίδομα με αποτέλεσμα το οικογενειακό εισόδημα που απαιτείται σε πολλές περιπτώσεις για να συμμετέχει η τρίτεκνη οικογένεια είναι 4.260 ευρώ ετησίως!!
Είναι δυνατόν να θεωρεί η κυβέρνηση πως οι ποσότητες αυτές μπορούν να στηρίξουν την οικογένεια που τα τελευταία χρόνια περνά δύσκολες στιγμές και αντιμετωπίζει  τόσα πολλά προβλήματα,  ενώ  ο μικρός αριθμός  των δικαιούχων να ικανοποιεί  τους υπεύθυνους και να νομίζουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα;
Περιμένουμε τις απαντήσεις και τις προτάσεις του υπουργείου για το κρίσιμο αυτό θέμα, με τη σημείωση πως η κ. Φωτίου αρνήθηκε να δεχτεί την Ομοσπονδία, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, για να συζητηθούν, να γίνουν προτάσεις και να δοθούν λύσεις για τα θέματα αυτά.

                                                                                             Από την ΟΠΟΤΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου