ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΗΓΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

15/1/2016
Αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Μ. Αχλαδιανάκη, τη Γ΄ Αντιπρόεδρο Μ. Τζαβέλλα, τον Ταμία Β. Δήμο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αλίμου Ι. Μαριόλη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Περιστερίου Μ. Δροσάκη και από το μέλος του Συλλόγου Καισαριανής Δ. Καραγιάννη, συνάντησε σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, το Γραμματέα της του κόμματος κ. Παναγιώτη Ρήγα.
Στο Γραμματέα δόθηκε αντίγραφο της πρότασης νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση για την εξομοίωση, την οποία δε ζητούν μόνοι οι τρίτεκνοι, αλλά η ίδια η κοινωνία και το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Στην αναφορά του κ. Ρήγα σχετικά με το δημοσιονομικό κόστος της εξομοίωσης, κατατέθηκε η άποψη μας, πως το κόστος φαίνεται να αφορά πιθανόν μόνο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ), το οποίο αν το δει κανείς επιχειρηματικά, μπορεί να αποφέρει και κέρδος γιατί, το φτηνότερο κόμιστρο μπορεί να γεμίσει πολλά άδεια κινούμενα Μ.Μ.Μ. π.χ. τα τρένα. Παράλληλα, καταθέσαμε και κάποιες προτάσεις που εάν υλοποιηθούν μπορούν να καλύψουν το κόστος των μεταφορών.
Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τα ιδιαίτερα χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια του επισιτιστικού προγράμματος (ΤΕΒΑ) που έχει επιβάλλει το Υπουργείο Εργασίας, και ζητήθηκε να μπορούν οι πιστοποιημένοι Σύλλογοι να εκτελούν ανάλογα προγράμματα όπως διανομή φρούτων κ.ά.
Αναφερθήκαμε επίσης στην πιθανή παράλειψη ( θεωρούμε πως δεν υπάρχει σκοπιμότητα εξαίρεσης ) των τριτέκνων, από την εξαίρεση του φόρου πολυτελείας των δίλιτρων αυτοκινήτων (όπως θα γίνει, σύμφωνα με ανακοινώσεις, με τους πολυτέκνους ).
Ο κ. Ρήγας έδειξε να κατανοεί και να συμφωνεί απόλυτα με το αίτημα περί εξομοίωσης, η οποία θεωρούμε πως πρέπει να γίνει πλέον πράξη. Μας βεβαίωσε πως μέχρι να συμβεί αυτό και σε ότι αφορά στα επιμέρους αιτήματα μας ό,τι μπορεί να υλοποιηθεί, θα υλοποιηθεί.
Παραμένοντας επιφυλακτικοί, έχοντας μόνο δηλώσεις προθέσεων περιμένουμε την επόμενη κίνηση της κυβέρνησης στο θέμα της εξομοίωσης, η οποία θεωρούμε πως πρέπει να είναι η τελική υπογραφή.
Αναρτήθηκε από ΣΥΝΘΕΣΗ Δ.Σ. ΟΠΟΤΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου